Samoobsługa w restauracji – sprawdź, jak w łatwy sposób przyspieszyć obsługę w lokalu

Zastanawiasz się, jak przyspieszyć obsługę w Twoim lokalu gastronomicznym? Szukasz sprawdzonych i najlepszych praktyk, które usprawnią pracę w Twojej restauracji, pizzerii czy pubie? Automat do napojów przygotowywanych na bazie syropu to urządzenie, które nie tylko zreorganizuje pracę w lokalu, ale także ulepszy obsługę, poprawiając jej jakość i efektywność. Samoobsługa w restauracji dzięki urządzeniu postmix – sprawdź, jak to działa?

 

samoobsługa w gastronomii - dystrybutor postmix

 

Samoobsługa w restauracji – dlaczego warto

Samoobsługa w gastronomii cieszy się dużą popularnością. Z pewnością jej pozycję wzmocnił okres pandemii i obostrzenia mające na celu zminimalizowanie kontaktu między kupującymi a obsługą. Ale to nie jedyna zaleta takich rozwiązań. Wprowadzenie w lokalu nawet częściowej samoobsługi pozwala na lepszą organizację pracy, przyspiesza obsługę i buduje przyjazną, swobodną atmosferę.

 

Systemy samoobsługowe w gastronomii

Istnieją różne systemy samoobsługowe w gastronomii, które możesz zastosować w swoim lokalu. Część z nich nie wymaga wielkich inwestycji i możesz zastosować je bez wprowadzania kosztownych i czasochłonnych zmian. Jeśli zależy Ci na rozwiązaniu, które możesz w szybki i łatwy sposób zastosować w lokalu postaw na urządzenie do napojów.

 

dyspenser do samoobsługi - przyspiesza obsługę

 

Dyspenser do napojów – efektywna samoobsługa w gastronomii

Dyspenser do napojów to urządzenie, które doskonale sprawdzi się w każdym lokalu gastronomicznym, pubie, dyskotece, a nawet biurze i hotelu. Dyspenser służy do przygotowywania i serwowania zimnych napojów gazowanych na bazie syropów gastronomicznych. Syropy HMDrinks dostępne są w 4 najbardziej popularnych smakach: Cola, Lemoniada, Orange i Ice Tea. Dlatego urządzenie świetnie się sprawdza jako maszyna do lemoniady. Obsługa dyspensera jest prosta i intuicyjna, że każdy bez problemu poradzi sobie z obsługą.

 

Samoobsługowa maszyna do napojów – jak to działa?

Jak to działa? Maszyna jednocześnie chłodzi, nasyca dwutlenkiem węgla wodę, którą w trakcie wlewania do szklanki miesza z syropem. Dyspenser serwuje napoje w 4 smakach oraz wodę – chętnie z niego skorzystają zarówno fani orzeźwiających napojów, jak zwolennicy picia wody do posiłku. Aby napełnić szklankę, wystarczy podstawić ją pod nalewak z wybranym smakiem i delikatnie pchnąć znajdujący się za nim „popychacz”. Dzięki takiemu rozwiązaniu klienci samodzielnie serwują sobie napoje, a pracownicy lokalu mają więcej czasu na obsługę następnych gości.

 

samoobsługa w restauracji dzięki maszynie postmix

 

Dystrybutor do napojów przyspiesza obsługę i nie tylko…

Dzięki wprowadzeniu samoobsługowego systemu serwowania napojów nie tylko w łatwy i szybki sposób przyspieszysz obsługę, ale także usprawnisz pracę w lokalu. Obsługa nie będzie musiała już odrywać się od przyjmowania zamówień, by przynieść napoje z lodówki czy magazynu. Korzystanie z dyspensera sprawi, że czas poświęcony na otwarcie butelki i przelanie napoju do szklanki będzie można wykorzystać w inny, bardziej efektywny sposób. Zniknie także bałagan za barem. Napoje na bazie syropu to także mniejsza ilość zużytego plastiku, większy porządek i niższe opłaty za wywóz śmieci.

 

Samoobsługa w gastronomii i Dolewka – ulubiona forma promocji Twoich klientów

Zastanawiałeś się kiedyś, dlaczego goście lokalu gastronomicznego tak chętnie korzystają z samoobsługowych dyspenserów do napojów, tak popularnych w największych sieciowych restauracjach? Po pierwsze, serwowanie w ten sposób napojów stwarza w lokalu przyjazną atmosferę, wprowadza trochę luzu, dopuszcza większą swobodę zachowania. Po drugie, daje możliwość wprowadzenia Dolewki .

 

samoobsługowe urządzenie do przyspieszenia obsługi

 

Dolewka – dlaczego klienci ją tak chętnie wybierają?

Dolewka to system sprzedażowy oparty na promocji. Dzięki niej kupujący w ramach jednej opłaty może wielokrotnie napełniać kubeczek dowolnie wybranymi napojami. Dowolność w wyborze, możliwość eksperymentowania i kosztowania różnych smaków to ukłon w stronę indywidualnych potrzeb klientów. To właśnie to poczucie swobody i wolność wyboru sprawia, że klienci bardzo chętnie korzystają z Dolewki i dystrybutora.

 

Napoje z maszyny – samoobsługa w restauracji, która zwiększa sprzedaż

Czy wprowadzenie systemu samoobsługowego może zwiększyć sprzedaż w lokalu? Tak! Dystrybutor do napojów to urządzenie, które przyspiesza złożenie zamówienia i zwiększa obroty. Dzięki Dolewce zwiększysz sprzedaż nie tylko samych napojów, ale także całych zestawów powiększonych o napój z dyspensera. Goście Twojego lokalu znacznie chętniej wybiorą zestaw zawierający Dolewkę niż danie, do którego zamówić można napój w  małej puszce. Klienci nie lubią ograniczeń, a dyspenser daje poczucie swobody.

 

system samoobsługowy do serwowania napojów

 

Rozwiązanie, które warto zastosować

Jak widzisz, samoobsługowe urządzenie do serwowania napojów to gwarancja wielu korzyści –  krótszy czas oczekiwania na przyjęcie zamówienia przez gości lokalu to tylko jedna z nich. Dystrybutor do napojów HMDrinks to wygoda i komfort – zarówno dla klientów, jak i pracowników. To lepsza organizacja pracy, większa sprzedaż i bardziej swobodna, przyjazna atmosfera. Gdzie znaleźć wszystkie informacje na temat niezbędnych urządzeń i produktów potrzebnych do serowania napojów z maszyny? W ofercie producenta syropów HMDrinks. Chcesz wiedzieć więcej? Zapraszamy do kontaktu!